Club Motivia

Motivia tiedottaa

Uusi koronavirus COVID-19 leviää ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Kipeänä ei siis kannata mennä salille huhkimaan.

Sali on auki ja toiminta jatkuu toistaiseksi lähes normaalisti ja seuraamme tilannetta.

Pese kädet ja laitteet
Tehokkain tapa välttyä tartunnalta on huolehtia käsihygieniasta. Pese kätesi tiheään ja huolellisesti lämmintä vettä ja saippuaa käyttäen. Vältä kasvojen koskettelua Kädet olisi hyvä pestä ennen treeniä, puolivälissä treeniä sekä sen jälkeen.

Toinen mahdollinen tartuntareitti liittyy kuntosalin esineisiin, kuten laitteisiin, painoihin ja jumppamattoihin. Koronavirus saattaa tarttua pinnoilta kosketuksen kautta, jos ihminen vie saastuneet kätensä kasvoilleen. Vaikka koronavirus voi säilyä erilaisilla pinnoilla useita tunteja tai jopa päiviä, ei tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ole todettu.

Yski oikein ja pysäytä mikrobien leviäminen:
Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.  Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Älä yski tai aivasta käsiisi. Vältä kasvojen koskettelua pesemättömillä käsillä. 
Jos epäilet koronatartuntaa, ota ensisijaisesti yhteyttä valtakunnalliseen päivystysapunumeroon 116 117, puhelimitse kunnalliseen terveyshuoltoon

Toteutus: webStage © 2011 Online Solutions